Danmarks BEDSTE dyrefotograf…

Besøger Det Gode Hundeliv den 27. oktober 2018 fra kl. 0930 —-

De mest stemningsfyldte fotos skydes netop denne dag 🙂

Få dine private, elskelige fotos GRATIS skudt af Mikkel Bigandt. Efterfølgende modtager du samtlige til din udvælgelse, og betaler for efterredigering og behandling blot 125,- pr. billede. 

Du booker dit eget fotoshoot (20 min.) hér.

Tilbuddet gælder ALLE!!!

Et lille hyggeligt potpouri af Mikkel Bigandts utallige smukke fotos kan du se på facebook.

HundeSudoku – Det nye sort…

HundeSudoku

NYHED!!!

Det Gode Hundeliv forsøger løbende at tilpasse holdtilbud til de behov vi har i vores hundeverden. Derfor præsenterer Det Gode Hundeliv nu “HundeSudoku“, som har fokus på hjernegymnastik, næseaktivering og balance for hunden – uagtet alder. Der sættes ligeledes fokus på den glade hundeejer, der ønsker at byde sin ven lidt ekstra.

HundeSudoku er for dig, der vil opleve en anden side af din elskede hund. En side, hvor hundens næse og hjerne er 100% med i de nøje tilpassede opgaver i jeres samarbejde….

Tricks er en hurtig vej til selvtillid og succes i hundens verden. Kom med på HundeSudoku hos Det Gode Hundeliv, og oplev din hund udfordre sin hjerne…

DEN LILLE FORSKEL

Blonde babes – og helst en Afghaner tak!

Af hundetræner- og coach Christina Højgaard, Det Gode Hundeliv

Folk spørger tit, hvad jeg mener er den største forskel på kønnene hos vores familiehunde. Det er et temmelig nuanceret billede at beskrive, afhængig af både race, den individuelle hund og dens potentielle ejers ressourcer. Jeg kan dog give et eksempel på, hvad det bl.a. vil sige at bo sammen med en intakt hanhund, i en særdeles udfordret sæson…

Mayland siger forår. Det 10. af slagsen for min Teddy – en flot fyr i en pæn alder for en 64 kg. hanhund af racen Bullmastiff.

Det starter en morgenstund i februar. Der er kommet mere morgenlys, men det er tidligt. Min dejlige hund ytrer signalet ”Diarré-alarm”. Jeg løber rundt for at finde tøj der kan modstå en morgenkulde (med snestorm etc.), forkerte sokker, for kolde vanter – ligemeget vi må UD. Den stakkels hund er jo helt ved siden af sig selv. Nååå, hvad kan han dog have spist? Hvornår kan jeg få fat i dyrlægen? Har jeg skånekost i hjemmet?

Vi lander i sneen nedenfor hovedtrappen. Hundesnoren skifter retning i alle verdenshjørner, for at Teddy så beslutter hvilken vej vi skal… (hér bliver jeg så småt klar over agendaen).

Gåturen byder på en hundehøm efter laaaaang tid. Diarré? – eeej det var så ikke tilfældet. Hmmmmm. Der er fart over feltet. Den ældre herre suser afsted, kan pludselig løbe i et tempo, så jeg hiver efter vejret for at følge med. Kan han holde til det – han har jo dårlig pote, stiv ryg etc.? Mange gange stopper han, stikker sit korte snudeparti i jorden og synes at inhalere sne, salt, skidt og ALT hvad der ligger. Han vender det hvide ud af øjne, der snøftes, smaskes, pibes og savles. Gåturen har pludseligt udviklet sig med et ganske andet mål, nemlig éen lang damejagt på løbske tæver. Der er nu gået ca. en time. Teddy er OBS på samtlige firben vi møder. Kan den fremmede hund bruges eller ikke bruges (!) til ”noget”.

Det er, som kigger Teddy sig i spejlet og flekser sine muskler. Han knejser med nakken i mødet med en tæve. Der strittes med halen til Terrier højde, og han har fået en voldsom veltrænet overkrop. De 4 ben ser nærmest håbløst tynde ud i forhold til kroppen, som havde han glemt at træne ben i Fitness og kun lagt vægt på brede skuldre og sixpack. Teddy er gennemskuet. Tæverne er i løbetid. Dette sker hvert forår, samme startmåned, samme proces. Jeg har blot fortrængt, at sådan er DET..

Teddy er i høj grad tiltrukket af de blonde babes. Helst dem med megen pels. Jeg tænker, at HVIS der findes en lækker Blond Afghansk Mynde derude, så er Teddy klar….. kom frisk – 3143 3915 – Det Gode Hundeliv!!!!

Facts: foråret er tiden for løbske tæver, det er ligeledes tiden til hensyn. Husk at holde din løbske tæve i snor, når der er andre hunde. Fortæl at din tæve er i løbetid FØR du lader den gå hen og hilse. Det er IKKE ok at lade stå til – med mindre du har aftalt, at du gerne vil have hvalpe?  Vi skal alle være her, og vi skal alle navigere bedst muligt med vores hunde. At lære en intakt (ukastreret) hanhund at være ligeglad med løbske tæver er IKKE muligt. Vi taler om instinkter hér. Husk, at din tæve er i løbetid 3 uger 2 gange årligt. Men alle tæver ”løber” på forskellige tidspunkter. Så hanhunde er potentielt set påvirket af tæverne i området hele året. Forår og efterår er der flest tæver i løbetid, og dette er de mest prøvede tidspunkter for hanhundene og deres instinkter.

Teddy i fuld aktivitet med en lækker blond tæve – hans favoritfarve….

Det er en mægtig stressende tid for hanhunde.   

Hundeangst for fyrværkeritet?

Læs om nytårsangst hos hunde – Læs om DU kan gøre det hele liiiidt nemmere..

Det Gode Hundeliv blev bedt om input til en helsides artikel (s. 15)

Frederiksborg Amts Avis

“Hunde-angst for fyrværkeri”

BANG-BANGE: Christina Højgaard er hundetræner og coach. Her giver hun gode råd til hundeejere om hvordan de bedst kan hjælpe deres firbenede familiemedlemmer op til nytårsaften.

Rudersdal: Hundes angst for fyrværkeri og høæje brag er meget forskellig, og angsten viser sig også i forskellig adfærd hos menneskets bedste ven. Derfor er løsningsmulighederne også individuelle. Det fortæller Christina Højgaard, der er hundetræner og coach.

– Hvis din hund først har udviklet angst for fyrværkeri, passerer det ikke bare af sig selv – desværre. Ofte bliver en uadresseret fyrværkeriangst desværre kun værre med årene, og den kan sågar ende med en angst for helt almindelige lyde som tab af grydelåg, smækken med skraldebøtter, tunede knallerter og den slags, forklarer Christina Højgaard, der til daglig arbejder med personlig hvalpetræning, socialisering og hundetræning.

Den 49-Ã¥rige hundecoach påpeger, at fyrværkeri i hundens verden ofte også bliver associeret med mørke og tordenvejr. Derfor er det vigtigt hele tiden at være opmærksom på hundens reaktioner.

– Jo mindre angst hunden har, des nemmere er det at behandle den. Derfor er det vigtigt, at du om dagen nytårsaften går lufteture, mens det er dagslys. Det meste fyrværkeri fyres af, når det er mørkt om eftermiddagen og om aftenen. Det er en kæmpe fordel, hvis din hund er blevet gået træt og tilfreds, før solen går ned, lyder rådet til alle hundeejere fra Christine Højgaard

Hun opfordrer til, at man undgå hundeluftning, når fyrværkeriet oftest starter efter klokken 18.00.

– Selvom du måske har en “skudsikker” hund, så lad alligevel være med at udsætte den for fyrværkeri. Modne hunde, som ellers har været vant til fyrværkeri og højre brag, kan i takt med at hørelsen bliver dårligere, pludseligt blive angste, fordi de velkendte og ufarlige lyde har ændret karakter i den ældre hunds ører, forklarer hundetræneren og coachen.

Hun peger på, at der ikke skal ret meget til at ændre hundens oplevelse af, hvad der er ok.

– Planlæg hvordan nytårsaften skal forløbet. Anskaf lidt nyt legetøj, måske nogle gode bideting, ben eller lignende. Hvis din hund flygter ind i skabet, ud på badeværelset, under sengen eller på anden vis trækker sig, så giv den lov. Lad være med at forfølge den rundt i boligen, siger Christine Højgaard.

Hundeejere kan også hjælpe deres firbenede familiemedlemmer ved at fyrværkeri-glimt og andet kraftigt lys ikke bliver så synligt gennem vinduerne.

– Det kan være en rigtig god hjælp for hunden, at hænge eksempelvis lagner for vinduerne og lade radioen køre eller noget musik. Det er også vigtigt, at hundeejeren bevarer roen i stressende situationer. skæld ALDRIG hunden ud, men ynk den heller ikke, lyder rådet fra Christina Højgaard.

Hjem, der har fået en hvalp her i løbet af 2017, og derfor ikke aner, hvordan deres hunde reagerer på skud, skal være opmærksomme her i tiden før jul.

– Prøv at lægge mærke til, hvordan hunden reagerer på en skudfyldt actionfilm, eller når  skraldebøtterne tømmes af kommunens renovationsmedarbejdere. Hvad sker der med hunden, når hoveddøren smækker med et brag?, spørger Christina Højgaard.

Allerede i tiden op til nytårsaften er der garanti for heksehyl, raketbrag og ulovlige kanonslag. Det giver tid til forberedelse og iagttagelse.

– Der findes midler, som kan forebygge en smule. Halsbånd, piller, dråber, rumspray, homeopatiske midler og receptpligtige produkter. Dansk Kennel Klub sælger CDer med ren ´fyrværkerilarm. Det kan være en rigtig god ide at forsøge sig med. Start med meget lav volumen, og skru så op for larmen gradvist á flere gange dagligt og over flere uger. Men husk samtidig at positivt forstærke oplevelsen for hunden med en sjov stemning eller lækre godbidder, når hunden viser, at den er upåvirket af lyden. Tal med din dyrlæge om din hunds behov, og hvor stor angsten er. Hvis håndskøbsmedicin ikke rækker, og din hund har udviklet angst i sværere grad, kan du tage en snak med din dyrlæge om receptpligtig medicin til at dæmpe hundens symptomer. Det gælder for hunden om at komme igennem december og januar med skindet på snuden, understreger Christina Højgaard, der fortsætter:

– En konstruktiv angstdæmpende mentaltræning skal startes i god tid. Det nytter ikke at påbegynde decideret angsttræning i december. Korrekt angsttræning skal startes i laaaang tid før – faktisk halve år før selve nytåret, hvis det skal være vel implementeret og virke. Fælles for al angsttræning er nemlig, at det er meget lange seje træk, man skal igennem.

Christina Højgaard har en bøn til alle:

– Husk Fyrværkeriloven. Der må kun sælges fyrværkeri fra 15.-31. december, og der MÅ KUN fyres af fra den 27. december og frem til den 1. januar. Det er der mange firbenede gode grunde til, lyder det fra Christina Højgaard.

FAKTA-boks

Navn. Christina Højgaard, Indehaver af Det Gode Hundeliv – Referencer: Er blevet brugt i avisartikler og i radioprogrammer om hunde, har været med i et tv-program med Lisbet Dahl (TV2) og er senest blevet inviteret til at medvirke som hundetræner i “Linses Dyresquad”  på TV3/Viafree.

Er pt i gang med at skrive bog om opdragelse af hundeejere.

Hjemmeside: www.detgodehundeliv.dk

 

 

 

HvalpeLegestue 1012 kl. 10.00

MÅLET med HvalpeLegestuen er en skøn oplevelse blandt legeglade artsfæller.

Socialisering er et vigtigt element i din hunds liv. Til HvalpeLegestuen hos Det Gode Hundeliv, får hvalpen en lærerig og sjov oplevelse – (ta´ endelig familien med i øvrigt). Vi mødes i det grønne, hvor hvalpene, under kvalificeret opsyn, leger på blødt underlag. Hvalpene giver den gaz og hygger – og DU og din familie kan få et par rolige timer herefter. .Kom med!!!

Alder på hvalpen – 10 uger til 6 mdr.

Dato: 17. februar 2018

Tid: kl. 12.00

Pris: Inkluderet i Hvalpeholdet. EKSTERNE kr. 100,- kontant

Sted: Hestkøb Vænge 4, 3460 Birkerød

MAIL ELLER tilmeld dig via facebook.

Sund leg er en del af Hvalpeholdene hos Det Gode Hundeliv i Birkerød, Farum, Allerød, Hørsholm, Holte og omegn. Legestuen foregår under kvalificerede øjne … kom med til HvalpeLegestuen

Klap En Hund – Støt Brysterne !!!

MED eller UDEN hund – lørdag 0710 kl. 10:30

Din hund bliver klædt i pink (sløjfer udleveres) – Men dress gerne “op”

Miljøtræningstur ad Hovedgaden i Birkerød. Indsamlingsbøsser “KLAP EN HUND” – STØT Brysterne

Alle deltagere giver 50,- ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse denne dag.

Vi skal have det sjovt, men med alvoren i ryggen…

Mødested: Toftevangskolens Pplads – på siden af Toftevangskolen.

Tid: kl. 10.30 – 12.30

NB –  PRÆMIE til den bedst udklædte hund!

SMS 3143 3915 hvis du, dine børn, hund (nabo) har lyst – ALLE er velkomne til at deltage med deres hunde.

Når det nu bliver jul….

SÅ ER DATOEN LAGT FAST!!!!!

JULETRADITION: Juletur med Det Gode Hundeliv

Dato: Søndag den 3. december 2017

Tid: kl. 15 – 17

Mødested: Furesø¸ Golfklub, i parken v. cirklen/klynger af Tujatræer, Hestkøb Vænge 4, 3460 Birkerød.

Pris: 50,- kontant. Gløg og æbleskiver afregnes med Restaurant Hestkøbgaard.

NB – juleturen afsluttes med bål, gløg og æbleskiver, en enkelt julesalme OG de kendte julegaver til hundene. Tilmeld dig allerede nu!!! skriv mail, eller tilmeld dig via facebook…

Vi går JuleTur igen i år… Kom med på et af årets hyggeligste hundegode arrangementer med Det Gode Hundeliv. Vi spadserer i éet af de smukkeste områder i Birkerød.

HvalpeLegestue 2609 kl. 1815

Få en dejlig glad, træt og velstimuleret hvalp med hjem fra HvalpeLegestue hos Det Gode Hundeliv. Alle hvalpe er velkomne til denne organiserede hygge!!!

HI5 til HvalpeLegestuen. Sidst var vi 16 hundehvalpe.. .:-)

Alder på hvalp: 12 uger til 6 Mdr.

Dato: 26. september 2017

Tid: kl. 18.15

Pris: kr. 50,- kontant

Sted: Hestkøb Vænge 4, 3460 Birkerød.

Mail, sms 3143 3915 ELLER tilmeld dig via facebook.

Linses Dyresquad & Det Gode Hundeliv

Tager man telefonen på det rette tidspunkt – kan det være dét sekund der giver muligheder…..

DET GODE HUNDELIV og LINSES DYRESQUAD

Det Gode Hundeliv optager med Linse og Viafree

Intro til programmet !

Se Teaser til afsnit 1 hér.

Se Teaser til afsnit 2 hér.

Se Teaser til afsnit 3 hér

Teaser til afsnit 4 findes ikke!!!

Se Teaser til afsnit 5 hér.

Se Teaser til afsnit 6 hér.

Se Teaser til afsnit 7 hér.

Et lærerigt og underholdende program ganske gratis 🙂 Kig endelig med hér.

 

Sjove dage med Viafree og Linse. Det Gode Hundelivs Teddy nyder ekstra mulekys….

Fra lederskab til lærerskab (Rudersdal Avis, uge 20)

Fra lederskab til lærerskab—-

Hvad indebærer lederskab – hvordan bliver jeg en god leder for min hund – hvad siger videnskaben om roller i hundens verden – hvad er dit bud på samvær og din attitude til din hund?

Det Gode Hundeliv v. Christina Højgaard giver sit bud på uhensigtsmæssig kontra indsigtsfuld tilgang til menneskets bedste ven i træningens og hundetrivslens skarpe lys.

Konkrete spørgsmål kan faktisk fylde rigtig meget i vores hundeopdragelse, hvad man bør og gør i dagligdagen med vores bedste ven hunden. I virkeligheden er hundelivet og hundens sociale struktur vældig nuanceret. De konkrete, kontante holdninger, som havde bidt sig godt fast i hundeverdenen, er forhåbentlig ved at være gennemhullet og modbevist af både hundesagkyndige, hundepsykologer og instruktører. I stedet for at straffe hunden fysisk har det i en årrække været plausibelt at sige ”arbejde med sit lederskab”. Men dette viser sig ofte at være to sider af samme sag. Jeg hører til stadighed hundeejere udtale, at man da skal passe på at hunden ikke overtager lederrollen i hjemmet. Hunden må ikke dominere, vise trods eller protestere, etc.

Men en disciplinær vinkel giver beviseligt adfærdsproblemer. Det er blot et spørgsmål om tid. Et godt eksempel, der eventuelt kan være medvirkende til valg af træningsretning:

En hund gør udfald mod en forbipasserende hund på gaden, den straffes verbalt og bliver stille – et øjeblik. Men at acceptere den fremmede og forbipasserende hund har den jo ikke lært. Hvis man derimod vælger at berolige med mild stemme og distrahere med en godbid, så lærer hunden at slappe af i situationen, der bliver vendt til noget positivt. Den vil i højere grad acceptere andre hunde, selvom det tager længere tid.

Naturligvis er valget af træningsmetode afhængig af, hvorledes man vægter trivsel fremfor autoritær træning. Hvis man sanktionerer besværlige hunde, dæmper disse hunde sig og bliver lydige. I mine øjne er dette den nemme – men mangelfulde facon. En facon, der resulterer i at folk udenom imponeres. I særdeleshed den ukritiske hundeejer. Ikke desto mindre spises budskabet råt: ”Tag fat i din hund, så den altid forstår hvem der bestemmer”… Desværre kommer der alvorlige bivirkninger fra denne trænings- og opdragelsesmetode. Hunden bliver før eller siden passiv (ikke at forveksle med vellykket!), deprimeret, opgivende og hjælpeløs – uden initiativ.

Med titlen HUNDEEJER følger et stort ansvar. Ikke blot for hunde vs menneske, eller hund vs hund. Vi må varetage alle levende væseners behov for trivsel, naturligvis også vores familiehunds.

I stedet for at træne og reagere på styrkeforhold fra hund til menneske, som aggressions- og statushierarki, så kig på rollemønstre, dæmpende signaler, relationer, selvtillid (nb dominans indebærer et roligt og selvsikkert individ, ikke aggression. Dominans og aggression er beviseligt to forskellige begreber. Hvis du tror, at vejen til at være mere ”alfa”, altså mere ”leder” er at blive strengere, at straffe – at råbe, at udvise surhed, vil du være modsagt af samtlige nulevende etologer). Ægte rolig dominans styrker – aggression ødelægger samvær.

Mit råd til nuværende OG kommende bedste venner af hunden – vælg din tilgang til hvalpen og hunden i særdeleshed – med omhu. Hav fokus på at blive en god lærermester, for derved bliver du automatisk en god leder. Hunde er yderst sociale dyr, og god kvalitet og sjovt samvær med både mennesker og andre hunde har stor betydning for hundens liv. Vælg at lave projekter med hunden, gå til fornuftig hundetræning, tag hunden med dig, bidrag til hundens trivsel – lidt mere end blot med mad, vand og gåture. En varm og kærlig relation giver succes. Vær rummelig og grin ad dig selv (og hunden). ”Venlighed er lige så vigtig for menneskers og hundes mentale velbefindede, som mad er for kroppen ” – Citat: Anders Hallgren, hundepsykolog, humanpsykolog og adfærdsforsker.

 

En varm og kærlig relation giver succes. Vær rummelig og grin ad dig selv (og hunden). Det Gode Hundeliv, Hundetræning, Rudersdal