FIF til Alene Hjemme træning

Husk – hunde er flokdyr. De vil ALDRIG synes det er ok at være alene hjemme. MEN de kan lære at leve med det….

Guideline til alm. alene hjemme træning.

Som hovedregel starter man dagen med at have 2 timer minimum – fra ud af seng til at forlade hunden, så der er god tid til børn, hundeluftetur etc. sørg for at lufteturen er en spændende oplevelse/snus/opgaver. F.eks. stil lidt krav til lineføring, søgeøvelser, lettere lydighed, tænkeopgaver – som at gå den rigtige vej rundt om lygtestolper etc. Lad hunden falde til ro før pkt. 1 startes op.

1)

Start rolig musik på anlægget. Læg lidt aktiveringsting frem til hunden som den kan opstarte, begræns hundens område således, at ikke hele hjemmet er tilgængeligt. Dermed føler hunden sig lidt mere tryg (ikke så meget at holde øje med), dette skal dog ikke mistolkes á la lukke hunden inden på et toilet f.eks. !!!Tag overtøj på og gå til hoveddøren. Åbn døren og luk den igen. Gentag MANGE gange, som GUIDELINE 3-4 gange efter hunden er holdt op med at reagere. Herefter tager I overtøjet af igen og fortsætter med sine sædvanlige gøremål. Hunden ignoreres, men hvis den bliver mere og mere stresset i løbet af trænings seancen, er den  ENTEN ikke træt nok, eller også er de forskellige aktiviteter fra jeres gåtur (den rigtige vej om lygtepæle, sit øvelser, dæk øvelser, søge lidt tørfoderkugler i græsset et bestemt sted på turen) måske ikke tilstrækkelige?. Denne træningsseance gentages flere gange dagligt, indtil hunden er uinteresseret..

2)

Gå ud døren og ind på ny UDEN ar lukke døren, men ellers forløber træningen som beskrevet i punkt 1. Hundens område bør være således at hunden kan se din udgangsdør.

3)

Luk døren udefra og åben den på ny, ellers forløb som beskrevet i punkt 1.

4)

Når hunden er uinteresseret i at du går ud af døren og lukker den udefra, venter du udenfor i 2-3 sekunder, før du går ind igen. Det er VIGTIGT ikke at vente for længe. Hvis hunden begynder at blive urolig indenfor, er man gået for hurtigt frem og må hoppe tilbage til punkt 1.

5)

Intervallet øges med få sekunder af gangen – det er dog en god ide at variere tiden, så man af og til kommer ind igen efter få sekunder. Fra dette punkt behøver man ikke gentage seancerne flere gange lige efter hinanden, men må gerne gå uden for døren flere gange i løbet af dagen.

6)

Når hunden er ligeglad med at være alene i 2 minutter, kan man begynde at øge intervallet med 1-2 minutter ad gangen. Gå langsomt frem!!! En grundig træning her, vil gøre resten af træningen hurtigere og nemmere. Hvis man går for hurtigt frem, og hunden bliver urolig, må man vende tilbage til punkt 1.

7)

Når hunden kan være alene i nogle minutter, kan man begynde at gå ud med skraldebøtte etc. Hver gang tilstræber man at hunden er i et forholdsvis mindre område, end når man selv er hjemme. Dvs. f.eks. køkken/alrum – brygger/køkken eller lign.

Senere kan man så nå en tur til Netto osv. Her er det også vigtigt at variere tiden, så man af og til kommer tilbage efter ganske få minutter.

Der gøres godbidder klar til at lægge rundt i hjemmet, således at hunden har mange opgaver at løse når man går ud af døren og forlader den. Dette ”ritual” gentages hver eneste gang man skal forlade hunden – både v. minutter og 4 timer etc.

8)

Når hunden kan være alene i ca. ½ time, kan man øge tiden med ca. 10 minutter ad gangen. Når den kan være alene i 1-2 timer, kan man øge med ca. ½ time ad gangen.

Hunde kan normalvis være alene hjemme 5-6 timer dagligt, nogle hunde endnu længere. Hvis man er længere tid væk fra hunden, end den er klar til, må man bruge hjælp fra familie, naboer eller venner til at passe den nogle timer om dagen, til man selv returnerer på ny. ”Fremmede” har en anden rytme til at forlade hunden end ejeren, dette kan sagtens påvirke hunden i den forkerte retning, så undgå at dine samarbejdspartnere forlader din hund, når de først er ankommet. Dette er yderst vigtigt.

Er en træningsplan som den nævnte umulig fordi din hund er så angst at det forekommer dig uoverstigeligt, kan den have behov for yderligere en hjælpende hånd. F.eks. en Thundershirt (kan købes på nettet) og/eller medicinsk hjælp.

Jeg foreslår Zylkéne som støttemedicin samt en Thundershirt – begge iværksat på samme tid. Men tal med din dyrlæge om dette.

Evt. kan du tage kontakt til adfærdsbehandler for hjælp.

SommerHvalp?

Valg af hunderace – hvad er det rigtige match til dig?

Skrevet af Christina Højgaard, Det Gode Hundeliv

Står du og overvejer at få hund? Ønsker du at din familie får den helt rigtige race ELLER blanding, der passer til din familie ?

Hermed følger min karakteristik over de forskellige hunderacer inddelt i 10 grupperinger. Grupperingerne tager højde for, hvad hundene oprindeligt er avlet til. Hvis man ser på, hvilken egenskaber og instinkter hunden besidder, fortæller det meget om, hvad man som ejer kan forvente sig af hunden og ikke mindst, hvad du som ejer skal være klar på at investere i hunden af tid og træning.

Nedenstående er ment som inspiration, når du overvejer de forskellige racer. Racer kan grupperes på flere måder, dette er en af dem – god fornøjelse.

Gruppe 1 – Hyrdehunde og kvæghunde

F.eks. Border Collie, Aussier, Schæfer – (JA denne er en hyrdehund – men selektivt avlet på “byttedrift” og dermed optimal i polititjeneste, militær etc (brugshund), ligesom Maliois, Tervuren og Groenendael. Bearded Collie, Collie, Shetland Sheepdog m.fl.

Denne gruppe kendetegnes ved høj aktivitetsniveau, forholdsvis høje aktiverings og træningskrav. Lydighedsintelligensen er høj. Signalfølsomheden er høj (f.eks. tænk over dette, hvis man er en stor familie m. mange børn, lyde og fægter, og for hunden forvirrende signaler at “læse” konstant). Derfor er der tit stressede hyrdehunde blandt småfamilier – de får ikke den entydige kommunikation via signaler og øjenkontakt, som de behøver for at bevare ro og balance. Høj energihunde.

Gruppe 2  – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

F.eks. Riesenschnauzer, Doberman & Rotweiler. Molosser/ Mastiffer; Grand Danois, Bulldogs, Broholmer, Bullmastiff og 10 andre Mastiff racer.

Kendetegnes ved stor modighed, loaylitet VS FAMILIEN, egenrådig, forskellige grader af stoisk væsen, forsvars- og vagthunde.

Meget “varierende energi gruppe”. I særdeleshed fokus på tidlig målsat træning for at shape og guide hunden i korrekt retning, alternativt kan vagtgenet tage overhånd. Eksempler på dette er en Dogo Argentino (Agentinsk Mastiff) samt Boeboel (Sydafrikansk Mastiff) der begge i Danmark, til dels har været misforståede racer, håndteret forkert (måske for lidt?), og nu er endt på den kendte danske “hundeliste” over 13 forbudte racer.

Gruppen er enestående børnehunde. Til dels asociale med andre hunde af samme køn – (som udgangspunkt). Tag højde for dette ved valget! Er der andre hunde I familien eller nabolaget, som man forventer omgang med, skal det med i betragtningerne.

De store sennenhunde (Berner, Grosser Sweitzer) er milde kæmper, som elsker at arbejde, trække vogne og arbejde I og med mennesker.

Hele gruppen er “dyre i drift”, og som hovedregel tendens til en del fysiske udfordringer – led – muskler

NB! Køb/dosering af medicin er efter vægt :-)!

Middel til lav aktivitetsniveau.

Gruppe 3 – Terriers

F.eks. Jack Russel, Border Terrier, West Highland White Terrier, Skotsk Terrier, Bullterrier, Yorkshire Terrier

Jagt, vagt og robuste hunde. Selvstændighed er kodeordet hér.

Kræver menneskelig vedholdenhed, stædighed og tro for at opnå lydighed. Kun få fra denne gruppe opnår uforbeholden lydighed. Kræver ikke megen plads indendøre, men “fylder” meget i overført betydning.

Gode børnehunde. Kan være støjende.

Trimning for mange af denne gruppe/økonomi – husk dette.

Kendetegnes ved højt energiniveau og “megen lyd”.

Gruppe 4 – Gravhunde (har deres egen gruppe i internationalt regi).

Kendetegnes ved jagtgen, der SKAL tages hensyn til ved valget. Gravjagt. Kaninjagt kan være en udfordring, og dermed hindring for hundens frihed, hvis man ikke kender til deres behov.

Korthåret, langhåret, ruhåret. Den langhårede variant er mest rolig som familiehund.  Alle 3 gravhunde er gode vagthunde, i forståelsen “larmer” som den præventive effekt. Ikke kendt for sin modige natur. Kendt for at være lettere dumdristig overfor fremmede hunde. Tendens til at være “overlegen” overfor andre hunde. God børnehund. Helbredsissues m. ryggen/nakken, så har hjemmet mange trapper, kan det blive en udfordring.

Når fuldvoksne er de Middelenergihunde. Som hvalpe er de høj energiske.

Gruppe 5 – Spidshunde (og nordiske racer)

F.eks. Alaskan Malamute, Samojede Spids, Finsk og Islandsk Spids, Basenji, Shiba Inu, Akita etc.

Kendetegnes ved selvstændighed, enspændere, vagt (larm v. gøen), sejhed.

Opmærksom på pelspleje i denne gruppe, værdsætter udendørslivet læs: har behov for vidder. Mange fra denne gruppe skal kunne gå udenfor, altså er de ikke egnet til at bo i lejlighed. Vær opmærksom på at mange fra denne gruppe er særdeles mistænksomme overfor fremmede, hvilket betyder et opmærkshedspunkt I sociliseringsfasen.

Megen pelspleje for de fleste i denne gruppe.

Middel energihunde.

Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde

F.eks. Basset Hound, Beagles, Blodhunde, Vendéen Griffons, Ridgeback og Dalmatiner

Kendetegnes ved vagtsomhed, samarbejdsvillige, behøver plads. Udpræget fokus på jagt. Dufte driver disse hunde. Dog er Dalmatiner en hund der oprindeligt er lavet for at se “godt ud”, så mhp. duftdrift og jagt er Dalmatineren en undtagelse fra dette.

For trivsel hos denne gruppe, er det en nødvendighed med duftaktivering, jagttræning ELLER kompensation for dette.

Er middel til høj energihunde.

Gruppe 7 – Stående jagthunde

F.eks. Pointers, Setters, Weimeraner, Gl.dansk Hønsehund, Hønsehunde

Kendetegnes ved unik evne til at bruge næse og syn med henblik på jagt. Samarbejdsvillig, rolig indendørs HVIS opfyldt pleje af jagtgenet.. Det er vigtigt, at træne målrettet jagttræning ved valg af disse racer, ellers lav trivsel…. Sociale racer med andre hunde. Lydighedsintelligente hunde og dermed krav til ejer om høj stimuli og aktivering. Motionskrævende.

Høj energihund som hvalp. Høj energihund som voksen.

Gruppe 8 – Apporterende jagthunde

F.eks. Labrador, Golden retriever, Flat coated Restriever, spaniels, Tuller (Nova Scotia Duck Tolling Retriever).

Kendetegnes ved samarbejdsvillighed, hårdføre, børnevenlige, trænbare, forhånldsvis “bløde” hunde. Yderst sociale hunde med lyst til andre hundes selskab, til trods for andre hunde har samme køn.  Lydighedsintelligente hunde og dermed krav til ejer om høj stimuli og aktivering. Jagt- og følgehunde, og fokus for træning skal være dette ligeledes…. vær opmærksom på at de “formel 1″ modeller, der er lavet med centreret fokus på jagt. Disse formel 1ére er IKKE hunde der blot skal erhverves som familiehunde. Høj energihunde. Motionskrævende.

Gruppe 9 – Selskabshunde

F.eks. Bichon, Malteser, Coton de Tulears, Chihuahua, Tibetansk Terrier, Fransk Bulldog, Cavalier King Charles.

Kendetegnes ved at være følgehunde. Små hunde der kræver megen opmærksomhed og naturligvis træning og socialisering, som alle andre racer. Meget “hund” i disse små hunde. Meget ofte betragtes disse små dejlige hunde som erstatning af pynteting og pussenusseri, hvilket er synd og skam. Det er hunde, der ligesom andre racer har behov for stimuli og socialisering, alternativt får man nogle små bjæffende, støjende og småhapsende hunde, der har lært, at de ikke behøver at gøre det rigtige, for mor eller far hiver dem op på armen hvis der er problemer. Kan være støjende. Gode til lejlighed. Kræver ikke megen plads. Som regel en del pelspleje. Vær opmærksom på de kortsnuede hunderacer har en del helbredsudfordringer.

Lav-energihunde

Gruppe 10 – Mynder

F.eks. Greyhound, Afghansk Mynde, Whippet, Irsk Ulvehund, Borzoi og Hjortehund.

Kendetegnes ved ikke at kunne være hægtet af deres liner, idet deres oprindelige, visuelle jagtinstinkt (går efter alt der løber) er en yderst høj drift hos disse racer, der for de fleste underracer i denne gruppe kan løbe op til 60 km i timen!! Undtagelsen er dog Whippet og Irsk Ulvehund, Hjortehund. Disse er de mest trænbare i gruppen, men kan stadigvæk løbe stærkere end øjet kan følge med…

De er graciøse, elegante og fintfølende i træningsøjemed. Men kan lide at samarbejde i korte sessioner. Generelt reserverede. Megen motion er påkrævet og mulighed for l a n g t og f r i t løb skal være muligt temmelig ofte (indhegnede områder). Gode børnehunde.

Høj energihunde som hvalp. Middel energikrævende som voksen.

Danmarks BEDSTE dyrefotograf…

Besøger Det Gode Hundeliv den 27. oktober 2018 fra kl. 0930 —-

De mest stemningsfyldte fotos skydes netop denne dag 🙂

Få dine private, elskelige fotos GRATIS skudt af Mikkel Bigandt. Efterfølgende modtager du samtlige til din udvælgelse, og betaler for efterredigering og behandling blot 125,- pr. billede. 

Du booker dit eget fotoshoot (20 min.) hér.

Tilbuddet gælder ALLE!!!

Et lille hyggeligt potpouri af Mikkel Bigandts utallige smukke fotos kan du se på facebook.

HundeSudoku – Det nye sort…

HundeSudoku

NYHED!!!

Det Gode Hundeliv forsøger løbende at tilpasse holdtilbud til de behov vi har i vores hundeverden. Derfor præsenterer Det Gode Hundeliv nu “HundeSudoku“, som har fokus på hjernegymnastik, næseaktivering og balance for hunden – uagtet alder. Der sættes ligeledes fokus på den glade hundeejer, der ønsker at byde sin ven lidt ekstra.

HundeSudoku er for dig, der vil opleve en anden side af din elskede hund. En side, hvor hundens næse og hjerne er 100% med i de nøje tilpassede opgaver i jeres samarbejde….

Tricks er en hurtig vej til selvtillid og succes i hundens verden. Kom med på HundeSudoku hos Det Gode Hundeliv, og oplev din hund udfordre sin hjerne…

DEN LILLE FORSKEL

Blonde babes – og helst en Afghaner tak!

Af hundetræner- og coach Christina Højgaard, Det Gode Hundeliv

Folk spørger tit, hvad jeg mener er den største forskel på kønnene hos vores familiehunde. Det er et temmelig nuanceret billede at beskrive, afhængig af både race, den individuelle hund og dens potentielle ejers ressourcer. Jeg kan dog give et eksempel på, hvad det bl.a. vil sige at bo sammen med en intakt hanhund, i en særdeles udfordret sæson…

Mayland siger forår. Det 10. af slagsen for min Teddy – en flot fyr i en pæn alder for en 64 kg. hanhund af racen Bullmastiff.

Det starter en morgenstund i februar. Der er kommet mere morgenlys, men det er tidligt. Min dejlige hund ytrer signalet ”Diarré-alarm”. Jeg løber rundt for at finde tøj der kan modstå en morgenkulde (med snestorm etc.), forkerte sokker, for kolde vanter – ligemeget vi må UD. Den stakkels hund er jo helt ved siden af sig selv. Nååå, hvad kan han dog have spist? Hvornår kan jeg få fat i dyrlægen? Har jeg skånekost i hjemmet?

Vi lander i sneen nedenfor hovedtrappen. Hundesnoren skifter retning i alle verdenshjørner, for at Teddy så beslutter hvilken vej vi skal… (hér bliver jeg så småt klar over agendaen).

Gåturen byder på en hundehøm efter laaaaang tid. Diarré? – eeej det var så ikke tilfældet. Hmmmmm. Der er fart over feltet. Den ældre herre suser afsted, kan pludselig løbe i et tempo, så jeg hiver efter vejret for at følge med. Kan han holde til det – han har jo dårlig pote, stiv ryg etc.? Mange gange stopper han, stikker sit korte snudeparti i jorden og synes at inhalere sne, salt, skidt og ALT hvad der ligger. Han vender det hvide ud af øjne, der snøftes, smaskes, pibes og savles. Gåturen har pludseligt udviklet sig med et ganske andet mål, nemlig éen lang damejagt på løbske tæver. Der er nu gået ca. en time. Teddy er OBS på samtlige firben vi møder. Kan den fremmede hund bruges eller ikke bruges (!) til ”noget”.

Det er, som kigger Teddy sig i spejlet og flekser sine muskler. Han knejser med nakken i mødet med en tæve. Der strittes med halen til Terrier højde, og han har fået en voldsom veltrænet overkrop. De 4 ben ser nærmest håbløst tynde ud i forhold til kroppen, som havde han glemt at træne ben i Fitness og kun lagt vægt på brede skuldre og sixpack. Teddy er gennemskuet. Tæverne er i løbetid. Dette sker hvert forår, samme startmåned, samme proces. Jeg har blot fortrængt, at sådan er DET..

Teddy er i høj grad tiltrukket af de blonde babes. Helst dem med megen pels. Jeg tænker, at HVIS der findes en lækker Blond Afghansk Mynde derude, så er Teddy klar….. kom frisk – 3143 3915 – Det Gode Hundeliv!!!!

Facts: foråret er tiden for løbske tæver, det er ligeledes tiden til hensyn. Husk at holde din løbske tæve i snor, når der er andre hunde. Fortæl at din tæve er i løbetid FØR du lader den gå hen og hilse. Det er IKKE ok at lade stå til – med mindre du har aftalt, at du gerne vil have hvalpe?  Vi skal alle være her, og vi skal alle navigere bedst muligt med vores hunde. At lære en intakt (ukastreret) hanhund at være ligeglad med løbske tæver er IKKE muligt. Vi taler om instinkter hér. Husk, at din tæve er i løbetid 3 uger 2 gange årligt. Men alle tæver ”løber” på forskellige tidspunkter. Så hanhunde er potentielt set påvirket af tæverne i området hele året. Forår og efterår er der flest tæver i løbetid, og dette er de mest prøvede tidspunkter for hanhundene og deres instinkter.

Teddy i fuld aktivitet med en lækker blond tæve – hans favoritfarve….

Det er en mægtig stressende tid for hanhunde.   

Hundeangst for fyrværkeritet?

Læs om nytårsangst hos hunde – Læs om DU kan gøre det hele liiiidt nemmere..

Det Gode Hundeliv blev bedt om input til en helsides artikel (s. 15)

Frederiksborg Amts Avis

“Hunde-angst for fyrværkeri”

BANG-BANGE: Christina Højgaard er hundetræner og coach. Her giver hun gode råd til hundeejere om hvordan de bedst kan hjælpe deres firbenede familiemedlemmer op til nytårsaften.

Rudersdal: Hundes angst for fyrværkeri og høæje brag er meget forskellig, og angsten viser sig også i forskellig adfærd hos menneskets bedste ven. Derfor er løsningsmulighederne også individuelle. Det fortæller Christina Højgaard, der er hundetræner og coach.

– Hvis din hund først har udviklet angst for fyrværkeri, passerer det ikke bare af sig selv – desværre. Ofte bliver en uadresseret fyrværkeriangst desværre kun værre med årene, og den kan sågar ende med en angst for helt almindelige lyde som tab af grydelåg, smækken med skraldebøtter, tunede knallerter og den slags, forklarer Christina Højgaard, der til daglig arbejder med personlig hvalpetræning, socialisering og hundetræning.

Den 49-Ã¥rige hundecoach påpeger, at fyrværkeri i hundens verden ofte også bliver associeret med mørke og tordenvejr. Derfor er det vigtigt hele tiden at være opmærksom på hundens reaktioner.

– Jo mindre angst hunden har, des nemmere er det at behandle den. Derfor er det vigtigt, at du om dagen nytårsaften går lufteture, mens det er dagslys. Det meste fyrværkeri fyres af, når det er mørkt om eftermiddagen og om aftenen. Det er en kæmpe fordel, hvis din hund er blevet gået træt og tilfreds, før solen går ned, lyder rådet til alle hundeejere fra Christine Højgaard

Hun opfordrer til, at man undgå hundeluftning, når fyrværkeriet oftest starter efter klokken 18.00.

– Selvom du måske har en “skudsikker” hund, så lad alligevel være med at udsætte den for fyrværkeri. Modne hunde, som ellers har været vant til fyrværkeri og højre brag, kan i takt med at hørelsen bliver dårligere, pludseligt blive angste, fordi de velkendte og ufarlige lyde har ændret karakter i den ældre hunds ører, forklarer hundetræneren og coachen.

Hun peger på, at der ikke skal ret meget til at ændre hundens oplevelse af, hvad der er ok.

– Planlæg hvordan nytårsaften skal forløbet. Anskaf lidt nyt legetøj, måske nogle gode bideting, ben eller lignende. Hvis din hund flygter ind i skabet, ud på badeværelset, under sengen eller på anden vis trækker sig, så giv den lov. Lad være med at forfølge den rundt i boligen, siger Christine Højgaard.

Hundeejere kan også hjælpe deres firbenede familiemedlemmer ved at fyrværkeri-glimt og andet kraftigt lys ikke bliver så synligt gennem vinduerne.

– Det kan være en rigtig god hjælp for hunden, at hænge eksempelvis lagner for vinduerne og lade radioen køre eller noget musik. Det er også vigtigt, at hundeejeren bevarer roen i stressende situationer. skæld ALDRIG hunden ud, men ynk den heller ikke, lyder rådet fra Christina Højgaard.

Hjem, der har fået en hvalp her i løbet af 2017, og derfor ikke aner, hvordan deres hunde reagerer på skud, skal være opmærksomme her i tiden før jul.

– Prøv at lægge mærke til, hvordan hunden reagerer på en skudfyldt actionfilm, eller når  skraldebøtterne tømmes af kommunens renovationsmedarbejdere. Hvad sker der med hunden, når hoveddøren smækker med et brag?, spørger Christina Højgaard.

Allerede i tiden op til nytårsaften er der garanti for heksehyl, raketbrag og ulovlige kanonslag. Det giver tid til forberedelse og iagttagelse.

– Der findes midler, som kan forebygge en smule. Halsbånd, piller, dråber, rumspray, homeopatiske midler og receptpligtige produkter. Dansk Kennel Klub sælger CDer med ren ´fyrværkerilarm. Det kan være en rigtig god ide at forsøge sig med. Start med meget lav volumen, og skru så op for larmen gradvist á flere gange dagligt og over flere uger. Men husk samtidig at positivt forstærke oplevelsen for hunden med en sjov stemning eller lækre godbidder, når hunden viser, at den er upåvirket af lyden. Tal med din dyrlæge om din hunds behov, og hvor stor angsten er. Hvis håndskøbsmedicin ikke rækker, og din hund har udviklet angst i sværere grad, kan du tage en snak med din dyrlæge om receptpligtig medicin til at dæmpe hundens symptomer. Det gælder for hunden om at komme igennem december og januar med skindet på snuden, understreger Christina Højgaard, der fortsætter:

– En konstruktiv angstdæmpende mentaltræning skal startes i god tid. Det nytter ikke at påbegynde decideret angsttræning i december. Korrekt angsttræning skal startes i laaaang tid før – faktisk halve år før selve nytåret, hvis det skal være vel implementeret og virke. Fælles for al angsttræning er nemlig, at det er meget lange seje træk, man skal igennem.

Christina Højgaard har en bøn til alle:

– Husk Fyrværkeriloven. Der må kun sælges fyrværkeri fra 15.-31. december, og der MÅ KUN fyres af fra den 27. december og frem til den 1. januar. Det er der mange firbenede gode grunde til, lyder det fra Christina Højgaard.

FAKTA-boks

Navn. Christina Højgaard, Indehaver af Det Gode Hundeliv – Referencer: Er blevet brugt i avisartikler og i radioprogrammer om hunde, har været med i et tv-program med Lisbet Dahl (TV2) og er senest blevet inviteret til at medvirke som hundetræner i “Linses Dyresquad”  på TV3/Viafree.

Er pt i gang med at skrive bog om opdragelse af hundeejere.

Hjemmeside: www.detgodehundeliv.dk

 

 

 

HvalpeLegestue 1012 kl. 10.00

MÅLET med HvalpeLegestuen er en skøn oplevelse blandt legeglade artsfæller.

Socialisering er et vigtigt element i din hunds liv. Til HvalpeLegestuen hos Det Gode Hundeliv, får hvalpen en lærerig og sjov oplevelse – (ta´ endelig familien med i øvrigt). Vi mødes i det grønne, hvor hvalpene, under kvalificeret opsyn, leger på blødt underlag. Hvalpene giver den gaz og hygger – og DU og din familie kan få et par rolige timer herefter. .Kom med!!!

Alder på hvalpen – 10 uger til 6 mdr.

Dato: 17. februar 2018

Tid: kl. 12.00

Pris: Inkluderet i Hvalpeholdet. EKSTERNE kr. 100,- kontant

Sted: Hestkøb Vænge 4, 3460 Birkerød

MAIL ELLER tilmeld dig via facebook.

Sund leg er en del af Hvalpeholdene hos Det Gode Hundeliv i Birkerød, Farum, Allerød, Hørsholm, Holte og omegn. Legestuen foregår under kvalificerede øjne … kom med til HvalpeLegestuen

Klap En Hund – Støt Brysterne !!!

MED eller UDEN hund – lørdag 0710 kl. 10:30

Din hund bliver klædt i pink (sløjfer udleveres) – Men dress gerne “op”

Miljøtræningstur ad Hovedgaden i Birkerød. Indsamlingsbøsser “KLAP EN HUND” – STØT Brysterne

Alle deltagere giver 50,- ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse denne dag.

Vi skal have det sjovt, men med alvoren i ryggen…

Mødested: Toftevangskolens Pplads – på siden af Toftevangskolen.

Tid: kl. 10.30 – 12.30

NB –  PRÆMIE til den bedst udklædte hund!

SMS 3143 3915 hvis du, dine børn, hund (nabo) har lyst – ALLE er velkomne til at deltage med deres hunde.

Når det nu bliver jul….

SÅ ER DATOEN LAGT FAST!!!!!

JULETRADITION: Juletur med Det Gode Hundeliv

Dato: Søndag den 3. december 2017

Tid: kl. 15 – 17

Mødested: Furesø¸ Golfklub, i parken v. cirklen/klynger af Tujatræer, Hestkøb Vænge 4, 3460 Birkerød.

Pris: 50,- kontant. Gløg og æbleskiver afregnes med Restaurant Hestkøbgaard.

NB – juleturen afsluttes med bål, gløg og æbleskiver, en enkelt julesalme OG de kendte julegaver til hundene. Tilmeld dig allerede nu!!! skriv mail, eller tilmeld dig via facebook…

Vi går JuleTur igen i år… Kom med på et af årets hyggeligste hundegode arrangementer med Det Gode Hundeliv. Vi spadserer i éet af de smukkeste områder i Birkerød.

HvalpeLegestue 2609 kl. 1815

Få en dejlig glad, træt og velstimuleret hvalp med hjem fra HvalpeLegestue hos Det Gode Hundeliv. Alle hvalpe er velkomne til denne organiserede hygge!!!

HI5 til HvalpeLegestuen. Sidst var vi 16 hundehvalpe.. .:-)

Alder på hvalp: 12 uger til 6 Mdr.

Dato: 26. september 2017

Tid: kl. 18.15

Pris: kr. 50,- kontant

Sted: Hestkøb Vænge 4, 3460 Birkerød.

Mail, sms 3143 3915 ELLER tilmeld dig via facebook.