Nyhedsbrev DGH 2015 – 1

Velkommen

Til Det Gode Hundelivs (DGH) nyhedsbrev 2015 -1

Hér vil du ca. 4 gange årligt, blive orienteret om fremtidige begivenheder, få et kort tilbageblik på, hvad der er sket og selvfølgelig læse aktuelle tips til at give din hund det bedste liv.

Fællesture

Vi fortsætter vores populære Fællesture. Her går vi i samlet flok i skov og på eng en halvanden times tid. Din hund er løs og kan lege med alle de andre. Jeg er naturligvis med og klar til at hjælpe, hvis du har et aktuelt problem, der kan vendes på gåturen. En god mulighed for vedligehold af de sociale kompetencer hos halerne, kombineret med hyggeligt selskab – og selvfølgelig kaffe og kage! Det koster en 50’er per hale før afgang fra mødested. Se min www og/eller facebook for offentliggørelse af mødestedets adresse.

I vinterhalvåret afholdes Fællesturene hver anden uge.

I sommerhalvåret er det hver uge inkluderende en fyraftenstur.

Hvis din hund ikke er vant til at være sammen med andre hunde, eller er udfordret i sin adfærd, skal du tage kontakt til mig forinden, så vi laver en forventningsafstemning – det er vigtigt alle deltagere på turen får en god oplevelse J

Events

DGH har afholdt sjove events over sommeren. Vi har bl.a. haft ”Vandland” og ”Miljøtur”. Mange deltagere – og pragtfulde oplevelser. Vi har stadigvæk til gode at svømme med vores hunde. Denne events bliver til næste sommer ´16.

Der bliver op til flere spændende events over den kommende vinter.

Følg med i kalenderen og tilmeld dig så snart du ved om du har lyst/kan etc. Der vil bl.a. være foto-events, Hubertusjagt, foredrag, Juletur etc.

Teoriaften

DGH holder løbende teoriaftener, hvor jeg gennemgår konceptet bag min hundetræning og giver dig redskaberne til at forstå din hund bedre. Hvis du skal starte til hundetræning hos mig, er det afgørende, at du har været med til teoriaftenen. Vil du bare gerne lære mere om kommunikation med din hund, men måske ikke gå til træning, er du også meget velkommen. Jeg starter hele tiden hold op, så skriv til mig hvis du er interesseret i at komme på hold. Holdene er små, så der er tid og plads til både hunden og mennesket i snoren.

Vintertræningen er annonceret, kig forbi:

https://detgodehundeliv.dk/hundetraening-i-birkeroed/vintertraening/

Vi træner året rundt. Med det rette tøj, kan vi træne i al slags vejr, så lad ikke kulde og mørke stoppe den gode træning. Træning skal vedligeholdes, så gå ikke i stå i vintermørket….

Hos DGH er træning ikke bare træning. Vi træner, hygger, griner og udveksler erfaringer omkring hundene til inspiration for alle. Mit mål er, at jeg ubetinget når den individuelle ejer og hund, og at begge føler I er i fokus.

Jeg udvider hele tiden med nye træningselementer, så selvom du er rutineret på træningsbanen, vil der hele tiden være mulighed for udvikling for dig og din hund. Min træning har skabt opmærksomhed, så Rudersdal Avis har kontaktet DGH, og vil skrive om kommende begivenheder.

Dyrlægens Hjørne

Husk, at du på DGH’s hjemmeside hver måned bliver opdateret med aktuelle nyheder fra Dyrlæge Lise Rovsing fra Dyreklinikken Artemis se fx månedens gode råd under Dyrlægens Hjørne hér på hjemmesiden.

Det Gode Hundeliv ønsker at nå hele vejen rundt. At have en velfungerende hund er ikke bare et spørgsmål om at have en hund, der ikke er syg. Den skal også have det godt i hverdagen og med familien. Lise tilstræber at have en tæt dialog med sine klienter, således alle aspekter omkring hunds velfærd tænkes sammen.

Kalender!!!

Dato Kl Begivenhed
2810 19 – 2030 Teoriaften
3110 10 – 16 Fotograf
0111 10 – 13 Hubertusjagt *)
0711 Weekends/hverdage Start på nov. hold
0811 15 – 1630 Fællestur
1411 12-16 Fotograf
2211 15 – 1630 Fællestur
2411 1930 – 2130 Foredrag **)
0612 Weekends/hverdage Start vintertræning
0612 15 – 16 Fællestur
2012 15 – 17 Juletur/Glög & bål
3012 1430 – 16 Nytårstur

 

*) Hubertus Event – tilmeld dig via mail senest 2810. Pris 50,- pr hale OG pr. næse. Inkluderer 3 timers hygge, mad og drikke og dejlig frisk luft:-) Alle i familien er velkomne. Kom med – vi viser vores skønne hunde frem.

**) Foredrag, “Smerter – har din hund ondt?” v. Vet. Louise Christensen og Hundefys Carin Borght.

Dyrlæge Louise Frost-Christensen er dyrlæge på Dyreklinikken Artemis (artemis.dk). Hun har speciale i smerter hos hund. Louise vil sammen med Fysioterapeut Carin Van Der Borght give din en indføring i, hvordan du selv bliver bedre til at læse, om du hund har ondt. Hundens adfærd er i den grad påvirket af smerte. Så at forstå smertens oprindelse, betydning og ikke mindst, hvad man kan gøre, er et afgørende element i at have en velfungerende hund.

Et håndplukket foredrag som du ikke må gå glip af.

Afslutningsvis

MIN PASSION ER AT ARBEJDE MED HUNDEJ

Jeg er meget taknemmelig for den opbakning i alle giver DGH, samt hvor engagerede hundeejere I alle er. Jeg ser frem til mange gode timer fremover sammen med jer og jeres skønne hunde.

Husk, I altid kan skrive eller ringe til mig om stort og småt J

T A K til jer alle for en fantastisk sommer. I er med til at gøre mit arbejde til mere end ”bare” et arbejde – nemlig til det bedste job i verden!!!

Skulle du have ideer til events, input til nyhedsbrev eller andet, så skriv endelig.

DGH er til for dig og din hund – og pga. dig og din hund.

Bedste hilsner og på gensyn 🙂

Tillid-Trivsel-Træning

Christina

www.DetGodeHundeliv.dk

facebook: Det Gode Hundelivs Venner

Månedens TIP fra Lise Rovsing

HVAD ALLE HUNDEEJERE BØR HAVE I SKABET!

På Dyreklinikken Artemis som dyrlæge oplever jeg tit at folk ringer i panik: “HJÆLP – jeg tror, min hund har spist et glasskår” eller “min hund har spist et kyllingeskrog fra skraldespanden” – begge ting, der indeholder små spidse genstande, der potentielt set kan ridse eller i værste fald skære hul på mavesækken eller en tarm.

Ofte opdager hundeejeren det først et godt stykke tid efter “gerningsøjeblikket” har fundet sted. Det er sjældent, man som dyrlæge siger: “kom med det samme, vi bedøver hunden asap, kigger den ned i maven med vores kikkertudstyr (endoskopi) eller alternativt med det samme åbner bugen og skærer tarmen op – bare for at være sikker på, den spidse genstand ingen skade gør” (derefter en regning på mange tusinde kroner).

Står du i en akut situation, måske du er i sommerhus eller langt væk fra dyrlæger, eller det er en sen aften –WHAT TO DO?

Giv hunden DÅSE – SLIKASPARGES! Den gode gammeldags type, man ofte ser som pynt på en dårlig rejemad med hvidt franskbrød og rejer i lage.

SLIK-ASPARGES kan vikle sig rundt om den spidse genstand og dermed hjælpe den til med at passere gennem mavetarmssystemet. Fibrene fra asparges lægger et beskyttende lag om den spidse genstand og kan i bedste fald hjælpe til med, den kommer gennem systemet uden at gøre skade. Derfor: køb slikasparges til brug i nødstilælde.

HUSK, gå til dyrlægen hvis du er i tvivl – brug kun dette “husråd”, hvis der ikke er andre udveje!

Billedet illustrerer en tilfældig dåse slik-asparges!  J

det først et godt stykke tid efter “gerningsøjeblikket” har fundet sted. Det er sjældent, man som dyrlæge siger: “kom med det samme, vi bedøver hunden asap, kigger den ned i maven med vores kikkertudstyr (endoskopi) eller alternativt med det samme åbner bugen og skærer tarmen op – bare for at være sikker på, den spidse genstand ingen skade gør” (derefter en regning på mange tusinde kroner). Står du i en akut situation, måske du er i sommerhus eller langt væk fra dyrlæger, eller det er en sen aften –WHAT TO DO? Giv hunden DÅSE – SLIKASPARGES! Den gode gammeldags type, man ofte ser som pynt på en dårlig rejemad med hvidt franskbrød og rejer i lage. SLIK-ASPARGES kan vikle sig rundt om den spidse genstand og dermed hjælpe den til med at passe gennem mavetarmssystemet. Fibrene fra aspargsen lægger et beskyttende lag om den spidse genstand og kan i bedste fald hjælpe til med, den kommer gennem systemet uden at gøre skade. Derfor: køb slikasparges til brug i nødstilælde. HUSK, gå til dyrlægen hvis du er i tvivl – brug kun dette “husråd”, hvis der ikke er andre udveje er hundeejeren det først et godt stykke tid efter “gerningsøjeblikket” har fundet sted. Det er sjældent, man som dyrlæge siger: “kom med det samme, vi bedøver hunden asap, kigger den ned i maven med vores kikkertudstyr (endoskopi) eller alternativt med det samme åbner bugen og skærer tarmen op – bare for at være sikker på, den spidse genstand ingen skade gør” (derefter en regning på mange tusinde kroner). Står du i en akut situation, måske du er i sommerhus eller langt væk fra dyrlæger, eller det er en sen aften –WHAT TO DO? Giv hunden DÅSE – SLIKASPARGES! Den gode gammeldags type, man ofte ser som pynt på en dårlig rejemad med hvidt franskbrød og rejer i lage. SLIK-ASPARGES kan vikle sig rundt om den spidse genstand og dermed hjælpe den til med at passe gennem mavetarmssystemet. Fibrene fra aspargsen lægger et beskyttende lag om den spidse genstand og kan i bedste fald hjælpe til med, den kommer gennem systemet uden at gøre skade. Derfor: køb slikasparges til brug i nødstilælde. HUSK, gå til dyrlægen hvis du er i tvivl – brug kun dette “husråd”, hvis der ikke er andre udveje  Billedet illusterer en tilfældig dåse slik-asparges!

2 tanker om "Nyhedsbrev DGH 2015 – 1"

  1. Hej Det Gode Hundeliv. Tak for Nyhedsbrevet. Vi er glade for at kunne følge med i alle de ting der sker i Hundelivet. 🙂 Ikke alt kan vi nå. Men vi har muligheden, og hopper på når vi kan. Det er smadder gode iværksættelser. Tak fra Loke og fam.

  2. Hej Christina. Tak for det altid at vi bliver inviteret med. Alt det du gør for os og vores hunde er dejligt. Tak fra os. Håber du bliver ved at tænke på os. Kærlige hilsener. Majbrit

Der er lukket for kommentarer.