Aflivning af skrøner 5:5

SKRØNE 5:5 – “stress? Eeij, vores hund er bare MEGET aktiv”.

Vild leg, pinde, bold -frisbeekast, for meget motion, træning efter hårde metoder..,.
Stress har mange årsager, og det er hundeejerens ansvar at sørge for sund aktivering af firbenet, så den ikke får stress.

Når dit valg af aktivering bør genovervejes…
I den bedste overbevisning, aktiverer en del mennesker deres elskede hund forkert. I ugens løb (primært hverdage), motioneres/stimuleres/aktiveres hunden med det resultat, at dens krop skaber et højt adrenalin niveau.

Vi ved jo at binyrebarkhormonet adrenalin er hundens “kamphormon” 😜 og altså ikke noget hunden gavnes af konstant – tværtimod..

“Elsker” din hund pindekast, henteboldleg, lange cykelture og joggingture” og er du lettet over hvor træt hunden bliver efterfølgende?
Nogle hundeejere gør disse aktiviteter dagligt, og tænker at de kører deres hund træt og glad (!). 🥊
Indrømmet, kigger man blot på hunden, KAN det jo også måske se sådan ud. Hunden både henter og bringer bold, pind, frisbee etc – for igen at blive stillet selvsamme opgave af dens ejer igen og igen, og med logrende hale og hængende tunge…

Men hunden er hyper fordi ejer skaber et adrenalin-kick, en for høj dosis af hhv adrenalin og nordadrenalin. Med tiden vil dette afstedkomme er aaaaalt for højt niveau af
kortisol generelt i hundens krop. Dette afstedkommer fysiske sygdomme. (Forklaret efter devisen “sporten kort”).

Hvordan aktiverer jeg så min hund tilpas?
Gå ture, hvor din hund tøffer/løber rundt selv. Hvor i laver lidt arbejdsstationer rundt omkring – altså ikke kaste bold/pind, men fx næse arbejde, søge efter godbidder eller emner. Gem dem rundt omkring, så din hund skal TÆNKE løsninger… lav små skægge lydighedstræningspas og ROOOOOS din hund ❤️❤️❤️
Gå i roligt tempo, så din hund ikke skal suse efter dig konstant. Slap selv lidt af med din hund.
Lær at tage din hund med dig (afstemt efter varme/kulde naturligvis) på cafe eller til veninden/familiebesøg. En tur i hovedgaden – med i toget…

Er din hund konstant damp-agtig, eller omvendt – er den altid træt, så er adfærden med overvejende sandsynlighed stressrelateret.
Det er dit ansvar at finde årsag og løsning.

Har du været i niveau med din hund i dag? Bare kløet mave og checket at din hund ikke har flåter, at neglene er fine, ørerne er rene og øjne ligeså? Sådanne hyggestunder bonder hund/ejer. De giver hunden indtryk af at betyde noget. Hvem vil ikke gerne betyde noget???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *