Anders Hallgreen – Seminar

Anders Hallgren kommer til Birkerød!!

Det Gode Hundeliv er pavestolt og viiiildt glad for at kunne tilbyde et seminar m. Anders Hallgren i april 2022.

(Seminaret blev udsolgt på 6.5 minut). Det Gode Hundeliv vil gøre sit ypperste for at invitere Anders igen – så snart det bliver muligt.)


Mental aktivering – nødvendigt, sjovt og enkelt

Seminar med hundepsykolog Anders Hallgren. Seminaret henvender sig til alle – nye som gamle – hundeejere, som ønsker at få ny inspiration til at aktivere og styrke forholdet til og samarbejdet med hunden.

Dette seminar forklarer HVORFOR, HVORDAN, HVOR og HVORNÅR du bør aktivere din hund mentalt.

Hundens forfader er ulven. De er nært beslægtede og deler 99% samme gener. Derfor ligner hundes behov meget ulvens. Der er naturligvis arts-, race-, alders-, og individuelle forskelle, så nok skal du aktivere din hund, men ikke overdrive det. Og der er stor forskel på, hvilke – og hvor stort behov – forskellige individer har for mental (og fysisk) aktivering. En ulv må arbejde hårdt for at overleve, men en hund har bare brug for at være aktiv.

Hvis hunden har brug for at være aktiv, hvorfor gør den så ikke bare noget? Ud over, at den gerne vil være aktiv, så deler den også en anden egenskab med ulven: Adfærdssynkronisering. Det betyder, at individerne i en gruppe synkroniserer deres adfærd – og det er netop, hvad hunden gør i forhold til sine mennesker. Problemet er, at vores hund hurtigt holder op med at følge os rundt i huset, fordi det ikke fører til noget interessant. Den lægger sig i stedet ned – hviler og sover og venter på den næste gåtur. Den energiske unge hund får hurtigt et overskud af energi, som den prøver at få afløb for på sine gåture.

For rigtigt at forstå konceptet om mental aktivering, må vi studere ulven. Derfor vil vi bruge noget tid på at se nærmere på hundens nære og fascinerende slægtning, ulven.

Med udgangspunkt i ulves adfærd, kan man finde 4 hovedoverskrifter for mental stimulering. Disse er næsearbejde, indlæring, problemløsning og balance. På seminaret får vi eksempler på alle fire kategorier, samt på hvad man skal være opmærksom på for ikke at skade hunden eller give den unødvendige nederlag. Ulven er nødt til at gøre det – hunden har et behov for at gøre det.

NÆSEARBEJDE: Hundedyr – deriblandt ulve – er afhængige af deres lugtesans for at overleve. De scanner luften for duft af byttedyr eller trusler, følger et spor – til tider rigtig lange spor – og afsøger jorden for at finde føde. De har en lugtesans, der er flere hundred tusinde gange bedre end vores lugtesans, og de bruger den hver dag hele livet ud. Ulven er nødt til at gøre det – hunden har behov for at gøre det.

INDLÆRING: Evnen til at lære begynder, når hjernen udvikler sig omkring 4-ugers alderen i en ulveflok. Fra dette tidspunkt lærer de sociale regler, kommunikation, observation, sporing, forskellige byttedyrs adfærd og territorie, farer og trusler og så meget mere. Ulven er nødt til at gøre det – hunden har behov for at gøre det.

PROBLEMLØSNING: Byttedyr er hurtige, stærke og ofte farlige. Det er næsten umuligt at nedlægge og dræbe et ungt, stærkt byttedyr. Man må snige sig ind på det og angribe det – ofte i fællesskab. Forskellige dyr skal angribes på forskellige måder. For eksempel skal bjerggeder angribes fra en højere position, så ulvene må klatre op over gederne og jage dem oppefra og ned. Ulven er nødt til at gøre det – hunden har behov for at gøre det.

BALANCE: Ulve har perfekt kropskontrol. De kan løbe meget hurtigt i ujævnt terræn i mørke uden at snuble. Det kræver en god balance og hurtig reaktionsevne. Byttedyrene løber hurtigt og ulven må være i stand til at følge efter – og det er den. Ulven er nødt til at gøre det – hunden har behov for at gøre det.

Det er meget nemt at give hunden mentale udfordringer, og det behøver ikke at koste en masse penge. Du kan blot bruge de ting, du allerede har i husholdningen så som kopper og krus, skåle, papiræsker, toiletruller og meget andet. Du kan naturligvis også købe aktiveringslegetøj eller bygge noget selv. Kun fantasien sætter grænser, MEN det er vigtigt, at du ikke overdriver. VÆR AMBITIØS, MEN IKKE OVER-AMBITIØS. Tag hensyn til din hunds race, alder, sind og evt. fysiske eller psykiske udfordringer!!

En ekstra – ikke uvæsentlig gevinst ved mental aktivering er, at du styrker dit og hundens forhold til hinanden, og den kommer til at lytte mere til dig.


Læs meget meget mere om Anders hér.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *