Aflivning af skrøner 2:5

SKRØNE 2:5
-Hvalpe må ikke ligge i sengen

Langt størstedelen af hvalpe “sover” den allerførste nat i deres nye hjem, i køkkenet, bryggerset (kælder(!!!😱😱) )eller et andet sted i hjemmet – langt væk fra soveværelset.

Men hvorfor det?
Din hvalp har i minimum otte uger “bunket” tæt sammen med sine kuldsøskende OG sin mor. Den vil føle sig ekstremt utryg ved at være helt alene og isoleret. Hvalpen vil sandsynligvis hyle og pibe i længsel efter sin mor. Helt uden at vide det, er du/vi nu startet med at forme en separationsangst, som vil/kan dukke op senere i hvalpens liv.
En hvalp er en baby!!!! Går du på mine hvalpehold, har du hørt det til hudløshed😘

Det er en SKRØNE, at du ikke må have din hund med ind i soveværelset, sengen eller sofaen.
Hvis du ønsker at have din hund i sofaen eller sove sammen med den i sengen, er det fuldstændig op til dig (skift af sengetøj er vel ikke som sådan et problem?). Du kan endda argumentere for det.

Vil du ikke have din hvalp i soveværelset, kan du sove på en madras i stuen den første tid. Senere kan hvalpen langsomt vænnes til at sove i sin kurv.

Din Babyhvalp har behov for at ligge tæt og høre dit hjerteslag, høre dig smaske, prutte og bevæge dig. Hvalpe bliver beroliget og udskiller hormonstofferne oxytocin og vasopressin, når de ligger tæt på denne måde.

OXYTOCIN udløser tryghedsfølelse og velvære. Dertil knyttes jeres bånd, som også du får behov for -i din hundeuddannelse. OXYTOCIN påvirker ligeledes din hvalps evne til at relatere og agere i større sociale relationer, samt i håndtering af stress.

VASOPRESSIN er et antidieuretisk hormon (ADH), der I nyrerne virker nedsættende på urinudskillelsen. SÅ du mindsker I virkeligheden din hvalps behov for at tisse i løbet af natten, og husk: en dyb søvn gavner hvalpens balance i alle henseender!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *