Aflivning af skrøner 3:5

SKRØNE 3:5 – Hunden skal kende sin plads i hierakiet…

Here goes:
De konkrete, kontante hundeudsagn, som havde bidt sig godt fast i hundeverdenen, startende for 40-50 år siden, er forhåbentlig ved at være gennemhullet og modbevist af både hundesagkyndige, hundepsykologer og instruktører – OG DOG!!!

I stedet for at straffe hunden fysisk har det i en årrække været plausibelt at sige ”at arbejde med sit lederskab”.
Men altså (suk) dette viser sig ofte at være to sider af samme sag. Jeg hører til stadighed hundeejere udtale, at man da skal passe på at hunden ikke overtager lederrollen i hjemmet. Hunden må ikke dominere, vise trods eller protestere, etc.

Nu MÅ det altså stoppe!

Det er i den grad “old news” og voldsomt forkert, hvis man tror at hunde har behov for at deres ejer manifesterer sig via fysisk overlegenhed, råb, truen, manglende albuerum til “bare at få lov at være hvalp” etc etc…..

En hel del hundemennesker tror (og frygter), at hvalpen/hunden bliver problematisk og udfordrende, når man ikke er streng og sætter den på plads. Det er 100% fejlagtigt. Vær kærlig og sød. Forkæl din hvalp, gå ned i dens miljø -leg og nus…behandl den venligt. Træn positivt. Det vil aldrig afstedkomme en aggressiv hund, men helt enkelt en rar og venlig een.

Aggression fødes IKKE af forkælelse og kærlighed.

Tværtimod. Det kommer oftest af, at man kommanderer, retter og opfører sig autoritært.
Der er videnskabelig evidens mellem autoritær opdragelse og adfærdsproblemer – både hos hunde og børn.

Hvalpen og den voksne hund kopierer dig, som den kopierer sin mor, sine søskende og senere i livet evt. også andre hunde. Så hvis du selv er venlig og rar, får du også en venlig og rar hund.

Glem alt om lederskab!
Det er på tide at tænke anderledes, for det er bare en SKRØNE at arbejde ud fra et lederskab…Vær istedet en super rollemodel for din hund.

– Tag dig tid –

Vores hunde har ikke behov, ej heller lyst at udfordre os. DET ER IKKE det der sker. Hvis du føler dig udfordret af din hund, har det givetvis tråd i en hormonel udvikling hos hunden/hvalpen dvs en ubevidst fase der skal guides i den rigtige retning.

“slut DUT”.

Stærkt inspireret af min læremester og guru, hundepsykolog Anders Hallgren ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *