SMS fra din hund

SMS fra din hund

Så skete det, jeg netop har frygtet, men set komme. Et menneske på mobiltelefon med løs hund, uden kontakt mellem hund og ejer, af gode grunde.

Vores morgentur startede skønt og roligt. Min hund og jeg vandrede op af alleen i en gensidig forventning om en fantastisk morgentur i sol og koncentration, om bare at nyde fællesskabet. Hygge, træne lidt, snuse en hel del og lave lidt søgeøvelser. Sådan bare for at stimulere hunden på den fede made.

Kontakt?

Mobiltelefoner giver ikke din hund den fornemmelse af tryghed og kontrol, som den der holder telefonen givetvis efterstræber. At kunne kontakte familie og venner på et hvilket som helst tidspunkt giver fred i sjælen for mennesker, ikke for hunde. Hunde fortjener opmærksomhed på lufteturen. Hvorfor i alverden har du ellers valgt at have hund?

Det er IKKE spændende at tage del i den teknologiske udvikling for en hund. Hunden har ikke fornøjelse af dig, når du hhv kigger på SMS og distræt efter din hund, der er løbet langt foran dig, fordi den har opgivet dig. Hunde er kloge og ret nuancerede. Jeg forstår simpelthen ikke hundelufteres valg om lange telefonsamtaler, når de er ude at lufte Fido. Hunde kan da på et kort sekund føle, om de er værd at bruge tid på. Tænk dig lige, hvis det modsatte gjorde sig gældende?

Findes der regler?

NEJ!!! MEN alt med måde. Fastlæg dog lidt egenregler i dit afslappende lufterum med din elskede hund. Giv den lidt kvalitetstid, hold øje med den, lad dog ikke stå til.

Min morgentur endte i let stress, da min hund og jeg oplevede en mobilhund styrte over vejen lige med halen i behold, så den undgik at blive kuperet af en flyttebil med 50 kmt. Mobilhunden var løbet fra ejer og var i øvrigt i løbetid, viser det sig, citat egen hanhund.

Tja, heldigvis fik jeg pacificeret mobilhunden, så ejer kunne løbe over og få sat snor på. Den efterfølgende svada, der strømmede ud fra mine læber, er ikke smuk nok til gentagelse.

Tid til tanker….

Lad dette være lidt tanke til at stramme op på dine hunderituraler. De elskede, dejlige, kloge hunde fortjener vores opmærksomhed, i det mindste på deres gåture, der for dem er dagens højdepunkt. Vent med at svare mobilen til du er hjemme. Måske det er meget sundt? For din hunds skyld kunne du jo også vælge at være på lydløs.

/Christina, Det Gode Hundeliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *