HundeMobiler

Hunde og mobiltelefoner

Så skete det jeg NETOP har frygtet, men set komme. Et menneske på mobil telefon, med løs hund, der I N G E N kontakt havde med ejer, af gode grunde.  !!!

Vores morgentur startede skønt og roligt. Min hund og jeg vandrede op af Alleen i en gensidig forventning om en fantastisk morgentur i sol og koncentration om at bare nyde fællesskabet. Hygge, træne lidt, snuse en hel del og lave lidt søgeøvelser. Sådan bare for at stimulere hunden på den fede måde…

Mobiltelefoner giver IKKE hunden en fornemmelse af tryghed og kontrol, som den der holder telefonen sikkert efterstræber. At kunne kontakte familie og venner på et hvilket som helst tidspunkt giver fred i sjælen for mennesker, IKKE for hunden, der fortjener opmærksomhed på lufteturen. Hvorfor i alverden har du ellers valgt at have hund???

Det er IKKE spændende at tage del i den teknologiske udvikling for en hund. Den har IKKE fornøjelse af dig, når du kigger hhv. på SMS og distræt efter hund, der er løbet laaaaangt foran dig, fordi den har opgivet dig. Hunde er kloge, og ret nuancerede. Jeg forstår simpelthen IKKE hundelufteres valg om lange telefonsamtaler, når de er ude at lufte Fido. Hunde kan da på et kort sekund, føle om de er ”det værd”, og tænk dig lige, hvis det modsatte også gør sig gældende? ☹

Alt alt med måde. Se dog, at fastlægge lidt egenregler i dit afslappende ”lufterum” med din ”elskede hund”. Giv den dog lidt kvalitetstid, hold øje med den, lad dog ikke stå til.

Min morgentur endte i let stress, da min hund og jeg oplevede en mobilhund styrte over parkvej (!) lige med halen i behold for at blive kuperet af en flyttebil med 50 kmt. Mobilhund var løbet fra ejer (og var i øvrigt i løbetid viser det sig – citat egen hanhund), krydset vej, for at ende foran os med blottet gebis og strittende børster….

Tjaaa, heldigvis fik jeg passificeret Mobilhunden, så ejer kunne løbe over og få sat snor på etc. Den efterfølgende mobilsvada, der strømmede ud fra mine læber, er ikke smuk til gentagelse.

Men PLEASE, lad det være inspiration til at stramme op rundt omkring. De elskede, dejlige, kloge hunde fortjener vores opmærksomhed, i det mindste på deres gåture – dagens højdepunkt. Vent med at svare mobilen til du er hjemme. Måske det er meget sundt? Og hvad bedre årsag kan tænkes – end ”for hundens skyld, var du på lydløs”…