Om fleksliner…

FLEKSLINER – Guds gave til hundeejeren ELLER fandens værk ?

Uden I ved det, er det jo jer som løbende inspirerer mig til et skriv, en artikel eller blot et opslag om vores elskede hunde.

Denne gang handler det om fleksliner, som jeg oplever har mange øgenavne og som vækker mange følelser. I det kommende skriv, vil du ikke være i tvivl om min professionelle mening. MEN lad mig endelig kende din holdning ligeledes. Det er jo sundt og fordrende med en debat i mange farver 😊

Fleksliner sås første gang i bybilledet i slut 90érne. Jeg husker tydeligt en kollega, som begyndte at sælge dem. På daværende tidspunkt tænkte mange, herunder jeg selv – jajaaaa – den er glemt om et par år. Sideløbende med tanker om Internettet eller de der mobil telefoner….

I mit univers, er det ikke et enten eller. En fleksline er en mulighed for en langt større frihed på gåturen for mange hunde. En fleksline er frihed, mere motion, mere leg og filihankat. Jeg opfordrer mine kursister til at bruge fleksline HVIS de ønsker en fleksline – NÅR Fido har lært IKKE at trække i sin ordinære line. Jeg forstår ønsket om brug af fleksline MEN VENT til hunden har lært at gå uden at trække. Processen ”gå pænt” kan være kort og målrettet, hvis ejer er konsekvent med samme længde line. Ergo, hvis ejer i ny og næ synes hvalpen skal have en fleksline på, tager processen (i bedste fald) en længere tid. (Her taler jeg ikke om BAT træning – så er det understreget).

Når så Fido går tur, konsekvent uden at trække, kan fleksen indføres. Men herfra følger der et stor ansvar i forbindelse med ejers administration af fleksline OG hund?

Hvad mener jeg så med det? Hrmmmm – jo, lige et par musts :

  • En hund i fleks agerer IKKE som var den er løs – mentalt. Det tror mange hundeentusiaster desværre. En hund i fleks ved godt den er på snor. Ergo agerer den nogenlunde på samme facon adfærdsmæssigt, som havde den en ordinær line på.
  • En hund i fleks har IKKE samme kontakt til ejer, som var den i en ordinær line. Hunden kan jo suse 4/5/6 meter frem OG TILBAGE, dvs antal meter x 2 i alt. (Har du øjne i nakken? Nej vel – så kig bagud når din flekshund sakker bagud).
  • En flekshund bør ikke hilse på andre snorhunde hvis du ikke kan prale af det store flekskørekort. Med andre ord: Det er MEGA tåbeligt at lade sin hund vikle andre hunde ind i en fleks. På denne måde vil den fremmede hund (og evt. din egen ligeså) føle sig begrænset, og SMUTSKI opstår der meget let en konflikt mlm. hunde i deres møde. Skal din hund hilse i sin fleks, er det dit ansvar at følge med rundt, eller vikle dine arme i sindsyge positioner, så INGEN af hundene er begrænset/viklet ind.

En fleksline kan meget hurtigt blive til en skærende, brændende line. Hvis din flekshund suser forbi et menneske eller flere, derefter drejer eller endda ”fanger” et menneskes ben, SÅ har du altså et forklaringsproblem. Lad nu være med de tynde fleksliner. Skal du bruge fleks, så brug dog sparepenge på at købe én af de nyere, brede liner, der stadigvæk kan brænde, men har det lidt sværere ved at skære. Det gør pivende ondt. Jeg har prøvet det mange gange…. Og det ER bare ikke i orden.

Så ”Hvor hører en fleksline så til?”. Tjoo, i mine øjne på steder i naturen, hvor din hund kan nyde mere frihed uden at genere andre hunde eller mennesker. I naturen hvor der ikke er hundeskov.

”Hvor hører en fleksline så ikke til?”. Tjooo, i mit univers, IKKE på en gågade, på en trappeopgang, på et smalt fortov, på en parkeringsplads, hos dyrlægen. Alt dette naturligvis i udrullet stand. Problemer med fleks er jo i øvrigt blot, at alle fleksejere synes de havde låst fleksen. Så ”undskyld” – jeg troede at……… og det er sq bare mega irriterende….. og kan føre til meget triste situationer.

Jeg bruger skam selv fleksline. Min hund har gået pænt siden han var 9 uger (husk jeg lever af dette her) 😊 så fleksen er i bæltetasken og kan tages frem når vi er i naturen uden at måtte være løs (min hund altså), ellers har han altid sin ordinære line på. Den ordinære line signalerer kontrol til andre hundeejere, og mennesker der ikke har hund (JA – de findes…!!!).

Rigtig god weekend med alle jeres liner….og sørg for at gøre hundeverdenen et godt og sikkert sted at være…