Vinterrobe til hunde?

Ifølge Det Gode Hundeliv, er svaret simpelt: Nogle hunde har skam behov for lidt overtøj, andre har ikke.

Der er tre typer af hunde, som faktisk har godt af en ulden sweater eller en overfrakke: små hunde (der er tæt på jorden), ældre og syge hunde. Dertil naturligvis også de hunde, som er særligt slanke og har en tynd pels, som f.eks. greyhounds og whippets (har intet underuld, men udelukkende dækhår). Sørg for at finde den rigtige størrelse til hunden. Den må ikke snære bagved forben og der skal generelt være god bevægelsesfrihed når hunden er i tøjet.

Tag gerne billede af din vinterhund og send det til www.DetGodeHundeliv.dk

Christina 🙂

Et godt råd til Hundeskoven

Hundeskoven er et godt sted men…

Det er rigtig godt for vores hunde, at de har og kan få adgang til at løbe frit uden hundesnor og interagere med andre hunde, være løs og give den gas med motion etc.  Det er sundt og dækker dens sociale behov. Hvis din hund ikke før har været løs med andre hunde (og mange andre hunde på éen gang), kan det fx være en særdeles overvældende oplevelse for “Fido”. Hermed et par gode retningslinier (synes jeg selv) til din tur i hundeskoven med eget firben (hund) 🙂

  • Hold altid godt opsyn med egen hund. Hvis du har en “aggressiv” hund, så lad ganske enkelt være med at tage den med. Hundeskoven er for venligsindede hunde. Det er uundgåeligt, at der kommer lidt slagsmål i ny og næ (ja, hvem kan være venner med alle?), og i så fald skal du sørge for at være på stedet og tage ansvar for at hundene skilles ad
  • Nå du kommer og går til/fra hundeskoven, skal du passe på, at andre hunde ikke smutter ind/ud. Hold din hund i snor indtil det er sikkert at hægte den af snoren.
  • Fjern ubetinget din bedste vens efterladenskaber.
  • Hvis du har en hunhund i løbetid, så overvej at gå et andet sted, end i en hundeskov, i de 3 uger løbetiden står på. Der sker årligt flere ulykker med hanhunde, der stikker af fra hundeskovene pga. en løbsk tæve. Vi skal alle tage hensyn til hverandre. Hunhunden er i løbetid ca. 2 gange 3 uger årligt, men der er stort set aldrig en uge i løbet af året, hvor der IKKE findes en løbsk tæve generelt. At knokle mod en instinktiv forplantningslyst hos en viril hanhund er MÆGTIG omstændigt. Dette er en tilbagevendende debat mellem han- og hunhundejere… men hermed blot et godt råd.
  • Tag som udgangspunkt ikke hundelegetøj med i en hundeskov. Der er andre hunde som kan få lyst til at “stjæle”. Pas også på, at din egen hund ikke hugger andres legetøj. Legetøj, mad (og ejer) kan betragtes som en ressource, og ressourcer vil man som hund gerne kæmpe for at bibeholde…
  • Lad være at give andre folks hunde dine godbidder.

Find din nærmeste hundeskov her…

Christina 🙂

Hundeskoven

Sæsontip – potevoks

Det er den kolde tid med sne og kulde og desværre masser af salt på gader og stræder. 
Jeg anbefaler i høj grad daglig brug af potevoks (findes på tube, på spray og som stift). Fås hos dyrefoderhandlere, dyrehandlere og dyrlæger. Voks-stiften er nemmere at påføre poterne end tubevoks. Spray er ubetinget det allernemmeste, men der går meget hurtigt en hel flaske potevoks på kort tid. Husk at skylle poterne i lunkent (hverken koldt eller varmt) vand når I kommer hjem fra gåturen. Derefter tør poterne blidt og grundigt… 🙂 Derved bibeholder I hundens dejlige bløde og sunde poter og trædepuder. Ingen rifter, sår eller smerter.

God tur 🙂
Christina